Un gest d’ajuda internacional a una clínica de Barcelona acaba amb la detenció d’un home per violència masclista

La dona va utilitzar el senyal físic per denunciar perill i acabar explicant maltractaments per part de la seva parella

El gest d’ajuda internacional que una dona va fer a una sala d’espera d’una clínica de Barcelona el dijous passat va acabar amb un home detingut per maltractaments. Aquest senyal fet amb el polze amagat sota els altres quatre dits, que la dona va fer en companyia de la seva parella i que una treballadora del centre sanitari va reconèixer, va activar un protocol que va portar la clínica a donar avís al 112. Seguidament, els Mossos d’Esquadra es van presentar al lloc i van prendre declaració a la víctima. La dona, davant dels agents, va manifestar que patia insults i menyspreu continus i que en alguna ocasió també havia rebut empentes per part de la seva parella, detallen fonts dels Mossos.

Els fets, que es van iniciar a dos quarts de tres de la tarda del passat dijous 11 de novembre a una clínica de Sarrià-Sant Gervasi, van finalitzar amb la detenció de la parella de la denunciant. Es tracta d’un home de 64 anys, de nacionalitat espanyola i sense cap antecedent. La parella feia uns 10 anys que havia començat la relació.

La policia catalana ho va transmetre als jutjats com un cas de violència de gènere, a l’espera que el magistrat a càrrec decidís la tipificació final i la possibilitat d’aplicar-hi mesures preventives.

Port de Tarragona