Moren cremats 12 nens i 34 adults en incendiar-se un autobús a Bulgària

12 nens i 34 adults han mort avui dins un autobús que s’ha incendiat en una autopista de Bulgària, a pocs quilòmetres de Sofia. Només set persones van aconseguir sobreviure en saltar del vehicle. Van ser traslladades amb cremades i ferides lleus a un hospital de Sofia. A l’autocar viatjaven una cinquantena de persones i s’hi havia llogat per un viatge turístic a Istanbul.

El sinistre va tenir lloc en una pujada de l’autopista, a l’altura de la localitat de Bosnek, on ja van passar en el passat nombrosos accidents. Els primers informes de la policia local assenyalen que l’autobús podria haver xocat contra una vorera o una barana, i després es va produir una explosió que va destruir el vehicle del tot.

El ministre búlgar de l’Interior, Boyko Rashkov, va dir que entre les diverses hipòtesis que es manegen, no es descarta que el conductor es quedés adormit o morís abans que la resta, raó per la qual no hauria pogut obrir les portes perquè els viatgers es salvessin de les flames.

Segons la premsa búlgara, quatre autobusos d’una empresa turística viatjaven junts i van ingressar al país pel lloc de control Kapitan Andreevo, a la frontera entre Bulgària i Turquia. L’autopista va ser tancada per les autoritats a la zona del sinistre.

Port de Tarragona