Mor l’escriptora Almudena Grandes als 61 anys

El ministre Iceta diu que "les lletres espanyoles i els progressistes" estan de dol

Almudena Grandes al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona el 2018. / Pere Francesch

L’escriptora madrilenya Almudena Grandes ha mort als 61 anys a causa d’un càncer, segons ha confirmat la seva editorial. El ministre de Cultura, Miquel Iceta, ha dit que avui «les lletres espanyoles i els progressistes» estan de dol. Almudena Grandes es va donar a conèixer el 1989 amb ‘Les edats de Lulú’, XI Premi La Sonrisa Vertical, i convertida anys més tard en una pel·lícula de Bigas Luna. Publicada per Tusquets Editors, del grup Planeta, Grandes era també columnista habitual del diari ‘El País’ i participava en programes de la Cadena Ser, mitjans que han anunciat la seva mort. L’escriptora havia anunciat precisament en un article a ‘El País’ que patia un càncer.
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha lamentat la pèrdua d’una «veu ferma i valenta». «L’estat espanyol perd, massa jove, una intel·lectual autèntica, compromesa amb la lluita contra les desigualtats i per la justícia i la memòria», ha assegurat Aragonès.

Port de Tarragona