Detinguts els responsables d’una empresa de Tarragona, un d’ells un caporal de Mossos en excedència, que revenia material intervingut judicialment

CNP

Agents de la Policia Nacional conjuntament amb agents de la Divisió d’Afers Interns (DAI) dels Mossos d’Esquadra van detenir ahir quatre persones com a presumptes autores dels delictes de malversació i contra la salut pública. Dos dels detinguts són empresaris dedicats a la recuperació de metalls de Tarragona i Viladecans i els altres dos són treballadors de l’empresa de Tarragona, un dels quals és un caporal dels Mossos d’Esquadra en excedència que actualment realitzava les funcions d’apoderat .

La investigació portada per la Policia Nacional conjuntament amb la DAI va començar arran de la informació relacionada amb una empresa de Tarragona que s’estaria dedicant a la venda del material intervingut judicialment que es recollia quan la policia desarticulava plantacions de cànnabis interiors a tot el territori.

L’empresa en qüestió era requerida habitualment per les unitats de recerca de Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat per donar suport a les intervencions judicials contra les plantacions de cànnabis interiors. D’aquesta manera, s’encarregava de desmuntar les plantacions, recollia tots els sistemes d’aires condicionats, llums tèrmiques i panells LED i el traslladava a les naus en qualitat de dipòsit judicial fins que el jutge autoritzés la seva destrucció.

La investigació policial de la DAI va comprovar que el material recollit per aquesta empresa es venia i distribuïa a terceres persones i, en molts casos, tornava a formar part de noves plantacions de cànnabis de tot el territori. A més, si constava lordre de destrucció del material, es falsificava lacta.

L?empresa obtenia un gran benefici econòmic del material intervingut, normalment aparells d?alt valor econòmic, que venien a un preu més baix que el de mercat. De vegades els clients eren directament cultivadors de plantacions de cànnabis. En aquest sentit, els investigadors de la DAI van comprovar que l’empresa recollia, transportava i emmagatzemava sempre els aparells amb molt de compte per evitar danys que impedissin la seva distribució posterior.

D’altra banda, l’empresa comptava amb una nau específica separada de la resta on el responsable emmagatzemava aquest material. Aquesta nau no estava logotipada amb el nom de l’empresa i és on es feien les vendes de forma privada.

Ahir es va realitzar la fase d’explotació de la investigació i es van dur a terme quatre detencions, entre elles el cap en excedència. També es van fer quatre entrades i registres a naus industrials d’un polígon de Tarragona i un domicili situat a Cunit.

A les entrades es va localitzar material intervingut en operatius de diversos cossos policials que ja estava preparat per a la venda i que s’hauria d’haver destruït o que estava en dipòsit judicial.

En total, es van trobar més de 400 aires condicionats, 850 panells de llums al·lògens, 130 panells de llums LED i més de 3.200 balastres sense focus. També es va intervenir un altre material necessari per instal·lar plantacions de cànnabis interior.

El propietari de l’empresa també està detingut per un delicte contra la salut pública, ja que els investigadors van descobrir que un servei policial li havia deixat en dipòsit un gran carregament de cànnabis perquè el destruís i els fes arribar l’acta de destrucció. En lloc de fer-ho, va intentar processar la marihuana per vendre-la al mercat il·legal amb què hauria obtingut un benefici d’uns 200.000 euros, però no ho va aconseguir perquè la droga es va fer malbé.

Peça separada del cas dels tres mossos detinguts dimarts

En una peça separada de la investigació dirigida pel Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus, la Divisió d’Afers Interns va detenir el 30 de novembre passat tres mossos en actiu a Tarragona, com a presumptes autors dels delictes de malversació i falsificació de document oficial .

Els detinguts s’haurien quedat diners procedents d’una intervenció policial en què havien participat i que haurien d’haver lliurat a l’autoritat judicial. Un dels detinguts també és detingut per un delicte de revelació de secrets. Segons la investigació, aquest mosso extreia informació de les bases de dades policials i també feia servir la informació sobre futurs dispositius policials contra el tràfic de drogues i les facilitava a persones relacionades amb el crim organitzat.

Aquesta revelació de secrets hauria perjudicat diverses investigacions que estaven duent a terme els Mossos d’Esquadra a tot el territori.

Port de Tarragona