El CTTI informa d’un ciberatac als sistemes d’informació de la Generalitat

L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya ha activat contramesures per contrarestar la situació

Entrada de la seu del CTTI. / Pol Solà

El sistemes d’informació de la Generalitat estan patint un ciberatac aquest divendres al vespre, segons han explicat fonts de la Vicepresidència de la Generalitat. Les mateixes fonts indiquen que s’han activat les contramesures per part de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya. Vicepresidència, que no dubta a qualificar la situació d'»atac», explica que el fet està afectant el nus de comunicacions de la Generalitat i les aplicacions que en depenen.
Cap a dos quarts i mig d’onze de la nit, el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha informat a través d’una piulada a Twitter que el ciberatac és del tipus de denegació de servei i és «quatre vegades més potent que l’històric ciberatac del 9-N del 2014».

Segons ha indicat, algunes aplicacions de l’ecosistema de la Generalitat a internet i webs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) estan sent atacades «amb molta virulència». L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya treballa per restablir els serveis d’un atac l’origen del qual ara com ara no ha transcendit.

Port de Tarragona