Absolen al jove acusat de llençar pedres durant els disturbis postsentència per les contradiccions dels policies

La sentència diu que no n'hi ha prou amb el relat dels policies per condemnar-lo perquè va ser "lacònic"

D'esquenes, el jove acusat pels aldarulls postsentència a Girona. / Marina López

L’Audiència de Girona ha absolt el jove que s’enfrontava a 5 anys de presó per agredir policies durant els disturbis postsentència la nit del 18 d’octubre del 2019. Al jove se l’acusava de desordres públics, atemptat i lesions lleus per haver llançat pedres contra els agents, resistir-se a la detenció i trencar el dit a un policia quan l’arrestaven. La sentència, però, conclou que no n’hi ha prou amb el relat dels agents per condemnar-lo. De fet, el tribunal l’arriba a qualificar de «singularment lacònic» i subratlla que hi ha moments en què uns i altres policies es van contradir. A més, l’Audiència també dubta que, segons van sostenir, els agents no arribessin a perdre de vista en cap moment aquell qui els havia llançat pedres.

Port de Tarragona