Ingressen a presó els dos primers condemnats per l’assalt a la seu de la Generalitat a Madrid el 2013

El TC va rebutjar els últims recursos contra les condemnes de gairebé tres anys de presó

Dos dels condemnats pel ‘cas Blanquerna’ ja han ingressat a presó, després de l’ordre de l’Audiència de Madrid en exhaurir tots els recursos legals possibles. Es tracta de José Pedro Cruz, que està en un centre penitenciari almenys des de dilluns, i d’Íñigo Pérez de Herrasti, a presó des d’aquest dimarts, segons han confirmat fonts penitenciàries a l’ACN. Dels altres 12 condemnats, un està en recerca i captura, un va fugir però ja compleix pena en un centre obert des del maig, dos estan pendents de l’indult i els altres deu estan pendents d’ingressar a presó els propers dies. Els ultradretans van ser condemnats per assaltar la seu de la Generalitat a Madrid durant la Diada de l’11 de setembre del 2013.

El recurs al Tribunal Constitucional contra la condemna de quasi tres anys de presó havia suspès l’execució de la pena l’abril passat. El Tribunal Suprem va emetre el juliol de 2020 una nova sentència, després que el Tribunal Constitucional anul·lés la primera, i va condemnar els ultradretans a penes d’entre 2 anys i 7 mesos i 2 anys i 9 mesos de presó.

Port de Tarragona