Roben l’ordinador d’un inspector del Consell de Seguretat Nuclear durant el simulacre anual de Vandellòs II

El CSN nega que l'aparell sostret contingui informació confidencial que posi en risc la central nuclear

Jordi Marsal

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha denunciat als Mossos d’Esquadra el robatori de l’ordinador d’un inspector de l’organisme aquest dijous, durant el simulacre anual a la central nuclear Vandellòs II. Segons el CSN, l’aparell no contenia informació confidencial sobre la protecció física de la central ni informació tecnològica que comprometin la seguretat de la instal·lació. En un comunicat, han assegurat que calen diverses claus per accedir a l’ordinador, que emmagatzemava documentació de caràcter personal i laboral. D’altra banda, el CSN descarta que la motivació del robatori tingui a veure amb la informació que conté l’ordinador.

Segons el CSN, l’aparell estava dins una motxilla al seient de darrere del cotxe de l’inspector. El vehicle estava estacionat a la zona de la platja Cristall, al terme municipal de Mont-roig del Camp (Baix Camp). Quan l’inspector va veure que li havien trencat un dels vidres del cotxe i que faltava la motxilla amb l’ordinador, va denunciar el robatori a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Cambrils.

Port de Tarragona