Puigdemont presenta un recurs de súplica al Tribunal Constitucional contra la desestimació de les recusacions de dos magistrats

L'expresident denuncia "animadversió" contra ell i els exconsellers per la decisió

Carles Puigdemont durant la roda de premsa a l'Alguer després de la vista al Tribunal d'Apel·lació de Sàsser, a Sardenya / Natàlia Segura

L’expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí han presentat aquest dijous un recurs de súplica al Tribunal Constitucional contra la decisió de desestimar les recusacions formulades contra la magistrada Concepción Espejel i el magistrat Enrique Arnaldo. Després que la interlocutòria del ple rebutgés les 33 recusacions plantejades en diverses causes pendents, la defensa de Puigdemont ha presentat un escrit de 36 pàgines que denuncia «animadversió» contra ell i els exconsellers i argumenta que s’ha vulnerat el dret a la tutela judicial efectiva perquè no es donen «plantejaments clars, concrets i específics» a les recusacions.
La defensa de l’expresidenta també al·lega vulneració del dret a una resolució judicial motivada i del dret a un tribunal independent i imparcial.

En la seva decisió, el tribunal va al·legar que es quedaria sense el quòrum necessari i va defensar la legitimitat d’Arnaldo i Espejel.

Port de Tarragona