Donen per acabada l’erupció del volcà de l’Illa de La Palma

L'equip d'experts pren la decisió deu dies després que hagi acabat l'expulsió de material

Una ambulància amb el volcà en erupció a la Palma el 20 de setembre del 2021 / 112Canarias

El comitè científic i tècnic del Pla de Prevenció del Risc Volcànic de Canàries (Pevolca) ha donat per acabada aquest dissabte, dia de Nadal, l’erupció del volcà de Cumbre Vieja, a l’illa de la Palma. L’erupció va començar el 19 de setembre del 2021 i ha obligat a evacuar unes 7.000 persones dels municipis afectats per la colada magmàtica, los Llanos de Aridane, el Paso i Tazacorte. Es calcula que un miler de famílies han perdut els domicilis a causa de la lava. Ara, deu dies després que el volcà hagi deixat d’expulsar material, encara cal estar atents a la concentració de gasos letals detectada a diferents indrets de la vall d’Ariadne i a colades i escletxes al terreny.
Un altre aspecte que caldrà tenir en compte és l’estat de les estructures urbanístiques, després de tres mesos de sismes i tremolors.

Port de Tarragona