Més de 200 advocats del Col·legi de Barcelona s’oposen a un comunicat «ultra» contra la immersió

Els juristes es mostren sorpresos per la "manca de contingut jurídic" del manifest i reclamen que l'ICAB el rebutgi

218 advocats de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona han respost a un comunicat de la comissió de Dret Constitucional de l’ICAB que donava suport a la sentència del TJSC en el cas del 25% de castellà a les aules de les escoles catalanes. A través d’un manifest difós aquest diumenge, els juristes han mostrat el seu rebuig al text perquè, a parer seu, és «estrictament polític» i està» alineat amb les tesis ultranacionalistes espanyoles». A més, han mostrat la seva «sorpresa» per la utilització dels comunicats de l’ICAB per «transmetre opinions polítiques», la «manca de contingut jurídic» i el «trencament» de la presumpció d’innocència que consideren que fa el comunicat de la secció de Dret Constitucional.

Els signants, entre els quals hi ha Gonzalo Boye, Andreu Van den Eynde o Jaume Alonso-Cuevillas, han demanat «respecte» i el «rebuig immediat» per part de la degana i de la junta de l’ICAB.

El comunicat de la comissió de Dret Constitucional de l’IICAB va ser difós divendres i criticava el Govern per la seva resposta a la imposició del 25% del castellà als centres educatius per la suposada «desprotecció» de la família d’una escola de Canet de Mar. El manifest acusava el president de la Generalitat, Pere Aragonès i el conseller d’Educació, Josep González Cambray, «de negar-se públicament a donar compliment a la sentència» en una matèria curricular, a banda de la de l’idioma, «a més de donar suport a l’equip directriu de l’escola de Canet de Mar».

A més acusava l’executiu català «de no citar res del que ha succeït amb el nen de cinc anys de Canet, al qual, en les xarxes socials, es proposava aïllar a la seva classe i apedregar casa seva». Segons la secció de Dret Constitucional, l’actitud adoptada per les autoritats de la Generalitat «és d’extrema gravetat i atempta de forma frontal contra el principi de l’Estat de Dret». I fins i tot s’acusa de desprotecció del menor a l’escola de Canet, en assegurar que «en una democràcia avançada com la nostra s’ha de garantir la protecció integral dels menors contra tota forma de violència i de victimització secundària».

Port de Tarragona