Flash: La justícia belga rebutja el lliurament de Valtònyc a Espanya

Valtònyc després de conèixer la sentència del tribunal d'apel·lació de Gant, avui, 28 de desembre de 2021. / Marina López

El Tribunal d’Apel·lació de Gant ha rebutjat avui el lliurament a Espanya del raper Valtònyc, per un delicte d’amenaces, després d’haver descartat ja els delictes d’injúries a la Corona i enaltiment del terrorisme pels quals també reclama la justícia espanyola.

«No hi ha extradició per cap dels tres casos (…). S’ha acabat. La cort ha dit: les coses per les quals se t’ha condemnat a Espanya no són crims a Bèlgica», va declarar a la premsa l’advocat Simon Bekaert després de conèixer la sentència, que confirma la decisió en primera instància.

La Fiscalia podria, no obstant, recórrer el dictàmen en cassació com a darrer recurs, decisió que Bekaert va estimar que l’altra part prendrà quan conegui els detalls de la motivació de la sentència al llarg del dia.

Per a Valtònyc, els magistrats belgues «han demostrat que són independents» i que «respecten estàndards europeus del segle XXI», va declarar el músic, que va afegir que «la societat belga pot estar contenta que s’hagi respectat el dret d’expressió, la llibertat expressar-se».

Port de Tarragona