La UOC pateix un atac informàtic que impedeix l’accés al campus virtual

El centre assegura que no hi ha "afectació a dades personals" i anuncia "flexibilitat" amb les entregues dels estudiants

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha patit aquest diumenge un atac informàtic que impedeix l’accés al campus virtual. Segons ha informat el centre, es tracta d’un atac de tipus ransomware, que precisament restringeix l’accés a determinades parts del sistema i a vegades demana un rescat per aixecar la restricció. La universitat ha assegurat a les xarxes que no hi ha «afectació a dades personals» i ha anunciat «flexibilitat» amb les entregues dels estudiants que tenien aquest diumenge com a data límit.
Fonts de la UOC han insistit a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que l’afectació és «limitada» i que es preveu anar recuperant la normalitat. De fet, ja es pot accedir a algunes pàgines que fa unes hores no es podien consultar. S’ha aturat el servei mentre s’avalua l’afectació de l’atac i la universitat confia que el campus virtual funcioni en unes hores.

Port de Tarragona