Investiguen l’accident a un castell inflable de Mislata que ha costat la vida a una nena de 8 anys i ferides a altres 8 nens

Foto: Consorcio P. de Bomberos de València

La Policia intenta aclarir les causes per les quals es va produir l’accident en un castell inflable a la localitat de Mislata, a la província de València, on ha mort una nena de 8 anys i ferides a vuit menors més, i determinar les responsabilitats, si n’hi hagués, de l’empresa de muntatge de la fira.

Així ho ha donat a conèixer, en un comunicat, l’Ajuntament de la localitat, que ha declarat dol oficial fins divendres i ha suspès tots els actes municipals previstos, incloent-hi la cavalcada de Reis Mags d’aquesta tarda.

El Consistori ha anunciat també que s’estan practicant diligències policials i que la Policia Científica ha obert una investigació per aclarir els fets i determinar les responsabilitats, si n’hi hagués, de l’empresa de muntatge de la fira.

L’ajuntament ha posat a disposició de la Policia Nacional tota la documentació administrativa sobre la instal·lació, que certificava el muntatge de les atraccions firals.

Aquesta inclou el certificat dinspecció anual de latracció; el certificat final d’instal·lacions emès per un enginyer col·legiat aportat per l’empresa que gestiona la fira, tal com exigeix ​​la normativa vigent; lassegurança de responsabilitat civil, la declaració responsable, el projecte i el pla demergència.

L’accident ha passat cap a les 20.00 hores d’aquest dimarts quan el castell inflable de la fira de Mislata (València) ha estat aixecat diversos metres del terra per una ràfega de vent.

Nou menors van resultar ferits, dos de gravetat, i quatre van ser traslladats a dos centres hospitalaris de la ciutat, amb pronòstic reservat.

Els altres cinc van ser atesos a l’hospital de Manises, i dos van quedar en observació.

Des de Sanitat han informat que aquest dimecres només un dels menors continua hospitalitzat amb pronòstic reservat, mentre que un altre, la nena de 8 anys, ha mort.

Port de Tarragona