Mor una dona de 83 anys en un incendi en un pis de Malgrat de Mar

Ha cremat totalment un dels pisos de la quarta planta d’un edifici de vuit plantes on hi havia una important càrrega de combustible

Foto d'un moment de l'actuació de Bombers de la Generalitat.

Segons han informat els Bombers de la Generalitat, van rebre l’avís poc abans de les nou de la nit d’un incendi amb una gran càrrega de combustible en un edifici de vuit plantes situat al número 2 del carrer Manuel de Falla de la localitat. Totes les persones de l’edifici van ser desallotjades i reubicades a un hotel per passar-hi la nit, i cap d’elles va resultar ferida. Aquest diumenge al matí s’ha fet la revisió de l’edifici i s’ha descartat afectació estructural, però dotze veïns dels pisos de l’escala A no podran tornar de moment als seus habitatges. Els Mossos d’Esquadra investiguen les causes de l’incendi.Després de rebre l’avís, els Bombers hi van desplaçar quinze dotacions terrestres, que van trobar un incendi totalment desenvolupat a un dels pisos de la quarta planta de l’edifici. Aquest pis va cremar totalment i el foc es va propagar per l’escala i també a través del pati de llums, creant un «efecte xemenenia», a un dels pisos de la sisena planta, on ha cremat una habitació.

Al pis sinistrat de la quarta planta, on es va trobar la víctima mortal, hi havia una gran càrrega de combustible, que en va dificultar la seva extinció, segons han explicat els Bombers, i que feia perillar l’estructura de l’edifici. Per això, també s’hi van desplaçar efectius del Grup Operatiu de Suport (GROS) del cos per ajudar a retirar part del contingut de l’immoble amb l’objectiu d’alleugerir el pes i assegurar el forjat, això com poder remullar els punts calents que hi quedaven.

Les tasques s’han allargat fins a les quatre de la matinada. El sotscap de zona dels Bombers Juan Peinado Jiménez ha explicat que les tasques d’extinció han estat «molt complicades» perquè hi havia «molta càrrega de foc». Dins de l’edifici hi havia molta acumulació d’objectes, ha afegit. Peinado ha apuntat que la víctima mortal «aparentment patia una síndrome de Diògenes». Els Bombers van trobar el seu cos cap a les tres de la matinada, un cop es va poder extingir el foc.

Durant la nit, un retén dels Bombers s’ha quedat al lloc dels fets i aquest diumenge al matí s’ha fet la revisió de l’edifici juntament amb l’arquitecte municipal i s’ha descartat afectació estructural. Segons ha explicat Peinado, la brigada municipal no podrà accedir a l’edifici.

De moment, però, hi ha dotze veïns dels pisos de l’escala A que no podran tornar als seus habitatges, almenys fins demà.

Els Mossos d’Esquadra, que investiguen les causes del foc, ja han pogut accedir al pis per dur a terme la retirada del cos de la víctima mortal. Peinado ha dit que en aquests moments no se sap quin és l’origen ni la causa de l’incendi.

Fins al lloc dels fets també s’hi van traslladar tres unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i efectius de la Policia Local.

Port de Tarragona