Cuixart deixa la presidència d’Òmnium després de més de 6 anys i d’haver mantingut el càrrec estant empresonat per l’1-O

L'activista i Mauri no es presentaran a la reelecció i Xavier Antich serà el líder de l'entitat si ho avalen les bases

Jordi Cuixart deixarà de ser president d’Òmnium. Així ho ha anunciat aquest divendres en una entrevista a Rac1, on ha argumentat que és el moment de «nous lideratges». Ni Cuixart ni l’actual vicepresident, Marcel Mauri, no es presentaran a la reelecció, en la propera Assemblea General Ordinària. Si les bases ho ratifiquen, el nou president serà Xavier Antich, tal com ha explicat el propi Cuixart. Antich (la Seu d’Urgell, 1962) és filòsof, escriptor i professor de la Universitat de Girona, i president de la Fundació Tàpies. Cuixart, proclamat a finals del 2015, deixa el càrrec després de més de sis anys, i d’haver mantingut el càrrec estant empresonat per l’1-O.

Port de Tarragona