Maria Eugènia Gay substituirà Cunillera com a delegada del govern espanyol a Catalunya

Fins ara era la degana del Col·legi d'Advocats de Barcelona

La degana de l'ICAB i presidenta del CICAC, Maria Eugènia Gay. / Marta Casado Pla

Maria Eugènia Gay substituirà Teresa Cunillera com a delegada del govern espanyol. Ho ha avançat ‘La Vanguardia’ i ho ha confirmat l’ACN. Gay era fins ara degana del Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB). Va ser reelegida a mitjans de juny per segon mandat consecutiu. Mitjançant un comunicat, la delegació del govern espanyol a Catalunya ha anunciat aquest divendres que Cunillera plega. Així ho ha traslladat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una carta on explica que la situació ha millorat considerablement a Catalunya des que va assumir el càrrec i que l’executiu espanyol «està complint els seus compromisos amb la ciutadania».

Sense entrar més concretament en els motius que l’han conduït a prendre aquesta decisió, Cunillera diu que «ha arribat el moment» de deixar el seu lloc, un cop ha intentat complir amb l’encàrrec rebut. Ha ocupat aquesta posició durant tres anys i mig, des del juny de 2018.

El nomenament de Gay l’haurà de fer el Consell de Ministres.

Port de Tarragona