L’Agència Europea del Medicament autoritza la pastilla de Pfizer per tractar la covid-19

L'EMA recomana l'ús de Paxlovid en adults que no requereixin oxigen però tinguin risc de desenvolupar malaltia greu

L’exterior d'Agència Europea del Medicament a Amsterdam, Països Baixos.

L’Agència Europea del Medicament (EMA, en les seves sigles en anglès) ha autoritzat aquest dijous l’ús a la Unió Europea de la pastilla de Pfizer per tractar la covid-19. Segons ha informat en un comunicat, l’EMA recomana l’ús d’aquest medicament, anomenat Paxlovid, en adults que no requereixin oxigen suplementari però que tinguin risc de desenvolupar la malaltia amb un pronòstic greu. Els estudis indiquen que el tractament amb Paxlovid va reduir «significativament» el risc d’hospitalització i de mort en pacients amb patologies prèvies que els feia especialment vulnerables al coronavirus. Només un 0,8% dels pacients tractats amb la pastilla van haver de ser hospitalitzats, en comparació amb el 6,3% dels que van rebre placebo.

Port de Tarragona