Biden informa de la mort del líder de l’Estat Islàmic a una operació antiterrorista a Síria

El president dels Estats Units d’Amèrica, Joe Biden, ha confirmat avui que aquesta nit ha estat abatut el líder de l’Estat Islàmic (EI), Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi. «Ahir a la nit, sota la meva direcció, les forces militars nord-americanes al nord-oest de Síria van dur a terme amb èxit una operació antiterrorista (…) gràcies a l’habilitat i valentia de les nostres Forces Armades, vam aconseguir retirar del camp de batalla a Abu Ibrahim al -Hashimi al-Qurayshi», va anunciar Biden en un comunicat.

Biden, que va confirmar que tots els nord-americans que van participar en l’operació van tornar fora de perill, va justificar aquesta acció militar «per protegir el poble nord-americà» i els seus aliats, i «fer del món un lloc més segur».

El Govern nord-americà va anunciar la matinada passada que havia dut a terme «amb èxit» aquesta operació a la província d’Idlib, l’últim bastió opositor al nord-oest de Síria.

«Les forces d’Operacions Especials sota el control del Comandament Central dels EUA van dur a terme una missió antiterrorista aquesta nit al nord-oest de Síria. La missió va ser un èxit», va anunciar el portaveu del Pentàgon, John Kirby, en un breu comunicat .

Els anomenats Cascos Blancos, un grup de rescatistes que opera a les àrees de Síria controlades per l’oposició, van elevar a tretze, entre ells sis menors, el nombre de morts en aquesta acció nord-americana.

També l’Observatori Sirià de Drets Humans va confirmar en un comunicat la mort de 13 persones, entre elles cinc nens i tres dones, mentre que tres cossos més no han pogut ser identificats encara.

Port de Tarragona