Mor Toni Miró, una icona de la moda catalana

Antoni Miró (Wikimedia Commons/Guillem Medina)

El dissenyador i empresari sabadellenc Toni Miró ha mort aquesta nit com a conseqüència d’un infart, informa TV3. Miró tenia 74 anys. Icona de la moda catalana era fill d’un sastre. Va obrir la seva primera botiga amb només 20 anys, al 1968, on comercialitzava dissenys propis. Es deia «Groc» i estava a la Rambla de Catalunya de Barcelona. L’èxit que va tenir amb els seus primers dissenys va animar-lo, al 1979, a crear la seva pròpia marca, Antonio Miró.Amb aquest segell, va crear col·leccions per a dones i per a homes, i va seduir les passarel·les més prestigioses del món, com París, Milà, o Nova York.

La projecció internacional li va arribar als anys 90, i també va destacar per ser el primer dissenyador de fer desfilar models no professionals.

També va crear el vestuari d’empreses i institucions, com els Mossos d’Esquadra, o obres de teatre i pel·lícules. També va dissenyar el vestuari pels Jocs Olímpics de Barcelona.

Port de Tarragona