Tres detinguts a Barcelona, Girona i València acusats de finançar una milícia del DAESH a Líbia

El líder de l'entramat empresarial ha ingressat a la presó després de passar a disposició de l'Audiència Nacional

CNP

La policia espanyola va detenir aquest dimarts tres persones a Barcelona, Girona i València com a presumptes membres d’un entramat empresarial amb ramificacions internacionals per desviar diners i finançar una milícia del DAESH a Líbia. Durant l’operació, es van registrar tres habitatges a Barcelona i Sant Adrià de Besòs, un establiment comercial de Badalona i dos vehicles d’alta gamma i es va intervenir diversa documentació que ara està sent analitzada, a més de diners en efectiu, dels quals uns 20.000 euros en un dels vehicles. Aquest divendres, els detinguts han passat a disposició del jutge acusats d’un delicte de finançament terrorista, que ha ordenat l’ingrés a la presó per al presumpte líder de l’entramat.

La investigació –que ha estat coordinada per la Fiscalia de l’Audiència Nacional i supervisada per Jutjat d’Instrucció número 1 i ha comptat amb la col·laboració de l’Europol- es va iniciar fa dos anys quan els agents van detectar la presència d’una persona relacionada amb la cúpula de la milícia i van comprovar que disposava d’una estructura empresarial que operava a diversos països, entre ells l’Estat, per desviar fons amb finalitats terroristes.

Port de Tarragona