El Port de Tarragona entra en el sistema de comunicacions d’emergències de la Generalitat

En l'acte de signatura del conveni d'interacció entre Port i Interior s'ha fet el lliurament d'un Furgó de Salvament, que estarà ubicat als Bombers de Tarragona.

Josep Maria Cruset, president del Port de Tarragona, va mostrar la seva satisfacció per l'adhesió a la xarxa que permetrà una major efectivitat en la reacció en cas d'emergència.

El Port de Tarragona s’ha adherit a la Xarxa RESCAT de comunicacions d’emergències de la Generalitat de Catalunya. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i el president del Port, Josep Maria Cruset, han signat un conveni a la seu de la Policia Portuària, al barri del Serrallo de Tarragona, que permetrà aquesta interactuació i col·laboració dels serveis d’emergència.

El Port invertirà 250.000 euros per permetre aquesta integració a RESCAT, el que representa una important renovació i millora en la radiocomunicació en casos en què es requereixi la interactuació de diferents serveis d’emergències i permetrà una millor coordinació dels diferents cossos de seguretat dependents d’Interior del govern autonòmic. Tant Joan Ignasi Elena com Josep Maria Cruset s’han felicitat per aquesta millora en la resposta en casos que requereixin una actuació efectiva i àgil.

La Xarxa Rescat és la xarxa de radiotelecomunicacions d’emergència i seguretat, propietat de la Generalitat de Catalunya, que aplega els cossos de seguretat, els serveis d’emergències i diversos gestors d’infraestructures de Catalunya: Mossos d’Esquadra, Policies Locals, Bombers de la Generalitat, Bombers i Guàrdia Urbana de Tarragona, Protecció Civil, Servei d’Emergències Mèdiques, Agents Rurals, Departament de Territori i Sostenibilitat, Agència Catalana de l’Aigua i Servei Català de Trànsit, entre d’altres.

Furgó de Salvaments Varis (FSV)

D’altra banda, la visita del conseller Elena al Port de Tarragona ha estat també ocasió per fer el lliurament oficial d’un Furgó de Salvaments Varis (FSV) que estarà ubicat al Parc de Bombers de Tarragona. El lliurament del camió de bombers és una acció prevista en el conveni de col·laboració per a la prestació dels serveis de prevenció i extinció d’incendis i salvaments al Port de Tarragona, signat a l’agost de 2019, per valor d’ 1,6 milions d’euros per un període de quatre anys.

Port de Tarragona