Nou ferits en un incendi a la tercera planta d’un hotel de Barcelona

Dues persones han saltat des de diferents habitacions del mateix pis per escapar del foc

El carrer on s'ha produït l'incendi d'un hotel de Barcelona, deixant diverses persones ferides. / Eli Don


Nou persones han resultat ferides, tres d’elles de gravetat, en un incendi que s’ha declarat a l’hotel Coronado de Barcelona, ubicat al número 134 del carrer Nou de la Rambla al barri de Poblesec, aquest dissabte al migdia. A causa del foc, els Bombers de la Generalitat han desallotjat l’hotel i han treballat en l’extinció amb una dotzena de dotacions. Les flames s’han originat a la tercera planta de l’immoble. Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat diverses dotacions de Mossos i del Servei d’Emergències Mèdiques, així com també Guàrdia Urbana de Barcelona i Bombers de Barcelona. El foc s’ha donat per extingit a dos quarts de tres.

Tal com ha explicat el cap de guàrdia de Bombers, Gerard Pradas, el cos ha rebut l’avís poc abans de l’una del migdia. El foc s’ha originat en una de les habitacions del tercer pis, tot i que no s’ha pogut valorar a primera vista l’origen exacte de les flames. Pel que fa a la resta d’habitacions i el passadís, apunta, que s’han vist afectades sobretot pel fum i la temperatura. «Les tasques d’extinció s’han fet de forma relativament ràpida», ha subratllat.

Les causes de l’incendi són desconegudes i s’ha obert una investigació policial per aclarir els fets. Prèviament, els Bombers han prioritzat el rescat de les persones que hi havia a l’hotel. Dues de les que es trobaven a la tercera planta han hagut de saltar des de diferents habitacions.

«Quan hem arribat hem vist com la segona persona estava saltant, i una primera ja ho havia fet abans», ha apuntat Pradas. En aquest sentit, ha afegit que han estat els propis veïns i els treballadors de l’hotel els que han col·locat matalassos perquè ho poguessin fer.

En total, han resultat ferides 9 persones, de les quals quatre han estat donades d’alta al mateix lloc. Segons la darrera actualització del SEM, hi ha un home en estat crític a l’Hospital Clínic, un home i una dona en estat greu a l’Hospital Vall d’Hebron i dues persones en estat menys greu a l’Hospital del Mar.

Pel que fa les instal·lacions, l’hotel ha quedat sense llum i la tercera planta no es pot tornar a fer servir. Així entre els cossos de seguretat i els propietaris de l’allotjament estan valorant què s’ha de fer i com s’ha de procedir en el reallotjament de les persones de la resta de plantes.

Port de Tarragona