Confisquen a l’Ametlla de Mar una embarcació per transportar droga, amagada dins un camió

Al seu interior es van trobar 2.120 litres de combustible a 106 garrafes de plàstic.

La Patrulla Fiscal i Fronteres de l’Ametlla de Mar ha confiscat una embarcació semirrígida de grans dimensions que viatjava en un semiremolc, que circulava a una velocitat inadequada per la carretera TV-3454 entre les localitats d’Amposta i Deltebre, informa la Subdelegació del Govern.

Després de procedir a la parada del camió i identificar el conductor, un individu d’origen brasiler i davant l’actitud nerviosa del mateix, que contestava preguntes dels agents de manera alterada i incoherent, van optar per fer l’obertura del remolc, trobant una embarcació semirígida de grans dimensions propera als 12 metres d’eslora, de les anomenades “narcolanchas”, que estava equipada amb tres motors nàutics d’elevada potència.

A l’interior de l’embarcació es van trobar 106 garrafes de plàstic que contenien 2.120 litres de combustible d’ús nàutic.
El fet de transportar combustible, considerat matèria perillosa, requereix unes habilitacions específiques i l’ús de cisternes, a causa del perill que comporta portar aquest tipus de mercaderia. En cas d’accident, es provocaria una situació de greu risc al lloc del sinistre tant en persones com a la via pública i edificis propers.
La sola tinença d’aquest tipus d’embarcacions constitueix un delicte de contraban, per la qual cosa van procedir a la detenció de l’individu, que va ser posat en llibertat finalment, donant compte dels fets al Jutjat d’Instrucció núm. UN en funcions de Guàrdia dels d’Amposta , amb l’embarcació que ha quedat a disposició del Jutjat Instructor, fent-se càrrec de les diligències de recerca l’Equip Territorial de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil amb seu a Tortosa, especialitzada en aquest tipus d’il·lícits.
L’augment d’intents de partida de substàncies estupefaents a la zona sud d’Espanya i l’intent de minimitzar aquests fets, va fer que es formalitzés un canvi legislatiu el passat any 2018 pel qual es van adoptar mesures de lluita contra el trànsit de persones i mercaderies a relació amb les embarcacions utilitzades, registrades al Reial decret llei núm. 16/2018 de 26 d’octubre, que va considerar gènere prohibit embarcacions que compleixen certes característiques com potència de motors o mida.
D’aquesta manera, la Guàrdia Civil de Tarragona, conscient de l’existència d’aquest tipus d’embarcacions que poden ser botades des de diferents punts del Delta de l’Ebre, ja que ja s’han detectat en diferents ocasions el pas d’aquestes narcolanxes per la zona sud de la província. de Tarragona, ha intensificat el control en aquesta part del territori amb patrulles de seguretat ciutadana i fiscal i fronteres.
Així, només des del passat estiu del 2021, la Guàrdia Civil de Tarragona ha intervingut cinc narcolanxes i prop de deu mil litres de combustible.

Port de Tarragona