Un home mor en un incendi en una casa a la Vilella Baixa

El foc s'ha declarat a primera hora del matí d'aquest diumenge

L'incendi s'ha declarat en un immoble del carrer del Riu de la Vilella Baixa.

Un home ha mort aquest diumenge en un incendi que s’ha declarat en una casa de quatre plantes d’alçària al carrer del Riu de la Vilella Baixa (Priorat). Els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís del foc quan faltaven cinc minuts per a les vuit del matí. A l’arribada dels efectius a l’incendi, que afectava la planta -1 de la casa, el foc estava totalment desenvolupat. En aquest punt de l’habitatge s’hi guardava llenya per a l’hivern, segons ha apuntat l’alcaldessa del municipi. Els ocupants havien sortit a l’exterior tret d’una persona, que ha estat localitzada sense vida a la mateixa planta -1 de la casa. Cap a dos quarts de deu del matí, el foc ja estava apagat i els bombers han procedit a ventilar i revisar la resta de l’immoble.

L’alcaldessa de la Vilella Baixa, Marta Camp, ha assegurat que el poble està «totalment trasbalsat» davant la tràgica notícia. De moment, la resta de la família que ha pogut sortir de l’immoble durant l’incendi no hi tornarà en els pròxims dies per prudència. Segons les primeres informacions, els danys materials s’han localitzat en un trespol entre la primera planta i la inferior, on s’han iniciat les flames.

Fins al lloc de l’incendi s’hi han desplaçat sis dotacions dels Bombers de la Generalitat, amb tres camions d’aigua, l’autoescala i dos vehicles lleugers de coordinació i comandament. També s’hi han traslladat ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra. La policia catalana s’ha fet càrrec de la investigació i de les diligències judicials.

Port de Tarragona