La Plataforma Stop JJOO exigeix la publicació immediata de tota la documentació relacionada amb els Jocs d’hivern

El col·lectiu vol que es faci públic l'import destinat a la preparació d'aquesta candidatura

Roda de premsa de la Plataforma Stop JJOO, amb el portaveu, Bernat Lavaquiol, davant del faristol, amb dos integrants de l'entitat, Núria Sauquillo i Jaume Solé, al seu costat. / Sílvia Jardí

La Plataforma Stop JJOO exigeix «la publicació immediata» de tota la documentació (estudis, projectes i informes) que s’han redactat fins al moment relacionada amb els Jocs Olímpics d’hivern i que s’informi de l’import destinat a la preparació d’aquesta candidatura, segons conceptes, des dels seus inicis. Els contraris a la candidatura volen també que es faci públic qui ha fet els encàrrecs per a la redacció d’aquests documents, els criteris i formes d’adjudicació i quines empreses les han redactat. Stop JJOO demana que «es deixi de menysprear, enganyar i maltractar el Pirineu» i denuncien l’opacitat que hi ha darrera del projecte.

La Plataforma argumenta que la petició de tota aquesta informació arriba després que hagi sortit a la llum pública l’existència de nombrosos projectes i estudis vinculats a la candidatura dels Jocs Olímpics d’hivern Pirineus-Barcelona 2030, que «han estat encarregats per part del Govern i pagats amb diners de les arques públiques».

Stop JJOO lamenta «l’ocultació sistemàtica de documentació» i «l’exagerada discrepància entre el discurs i les promeses» del Govern i els seus representants polítics, que «contradiuen obertament les informacions publicades».

Port de Tarragona