El govern ucraïnès repartirà armes «a tots els capaços de defensar el país» i mobilitza tothom «amb experiència militar»

Zelenski acusa Putin d'actuar "com els nazis en la Segona Guerra Mundial"

El president d'Ucraïna, Volodimir Zelenski, en una foto d'arxiu.

El govern d’Ucraïna repartirà armes «a tots els capaços de defensar el país», segons ha anunciat el president del país, Volodímir Zelenski, en un discurs. El president ucraïnès ha fet una crida «a qualsevol persona amb experiència militar» a presentar-se a les estacions militars, i també ha anunciat que mobilitza els veterans. «Comencem la defensa de la nostra llibertat, estigueu preparats», ha assenyalat, precisant que també es retiren totes les sancions a persones amb permisos d’armes que els tenien retirats. Zelenski ha acusat el president rus, Vladímir Putin, d’actuar «com els nazis en la Segona Guerra Mundial» i ha confirmat que trenca relacions diplomàtiques. «Els nostre països estan en bàndols oposats de la història», ha dit.

Port de Tarragona