La Policia Nacional deté a Barcelona, Girona i Andalusia cinc seguidors d’una organització responsable de l’atemptat a Charlie Hebdo el 2020

Els cinc detinguts són seguidors d'un moviment qualificat com a terrorista al Pakistan, al qual pertanyia l'autor de l'atemptat contra les antigues instal·lacions de Charlie Hebdo el 2020

CNP

La Policia Nacional han detingut cinc ciutadans pakistanesos -a Barcelona, ​​Girona, Úbeda (Jaén) i Granada- per la seva presumpta participació en els delictes de col·laboració amb organització terrorista, enaltiment i incitació a la comissió actes terroristes. L’operació, feta dilluns passat, ha culminat amb la desarticulació del grup de seguidors, que instava l’assassinat dels que es manifestessin en contra de l’Islam.

L’operació, desenvolupada per la Brigada Provincial d’Informació de Barcelona i la Comissaria General d’Informació, ha estat coordinada pel Jutjat Central d’Instrucció número Sis i la Fiscalia de l’Audiència Nacional. Ha comptat amb la col·laboració de les Brigades Provincials d’Informació de Girona, Granada, Jaén i Múrcia, del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) i de l’Agència policial EUROPOL.

La investigació va començar el setembre del 2020 després de l’atemptat comès pel pakistanès Zaheer Hassan Mahmood a París. L’autor va ferir de gravetat dues persones al costat de les antigues instal·lacions de la revista satírica Charlie Hebdo. Posteriorment, es va comprovar que Zaheer Hassan Mahmood estava vinculat a un moviment pakistanès que promou l’assassinat de tot aquell que blasfemi contra el profeta o l’Islam.

Davant d´aquest nou fenomen terrorista, la Comissaria General d´Informació i la Brigada Provincial d´Informació de Barcelona van obrir aquesta investigació per detectar perfils radicals seguidors d´aquest moviment a Espanya. Els investigats i ara detinguts compartien arengues d’extrema violència. Així mateix, enaltien les accions de terroristes que havien comès atemptats a Europa i al Pakistan contra persones considerades blasfemes.

Per mantenir una estructura ideològica cohesionada, aquest moviment havia constituït un aparell de propaganda al nostre país, que creava continguts per difondre i consolidar la seva ideologia violenta contra els qui critiquen l’Islam.

Dijous al matí s’ha posat els cinc detinguts a disposició del titular del Jutjat Central d’Instrucció número Sis, òrgan que ha decretat l’ingrés a la presó de tots ells.

Port de Tarragona