Flash: Rússia ordena una ofensiva total després d’acusar Kíev de negar-se al diàleg

Uns bombers apaguen un incendi en un edifici residencial de l'avinguda Lobonovsky a Kiev. / S. Emergència Ucraïna

El Ministeri de Defensa de Rússia ha ordenat avui a l’Exèrcit iniciar una ofensiva en totes les direccions després d’acusar Kíev de negar-se a asseure a la taula de negociacions amb el Kremlin.

El ministeri de Salut d’Ucraïna ha xifrat en 198 el nombre de víctimes mortals civils comptabilitzades des de l’inici de la invasió de Rússia. Entre ells, asseguren, hi ha fins a tres nens. Entre els últims atacs, destaca el d’un míssil que ha impactat a un edifici d’habitatges de la capital, Kiev, però segons el govern no hi ha hagut víctimes mortals tot i que sí sis ferits i desenes d’evacuats. El president ucraïnès, Vladimir Zelenski, que ha intensificat els seus contactes amb líders europeus, assegura a més que en les darreres hores el seu exercit ha aconseguit «fer descarrilar» els plans de Rússia per a atacar Kiev.

Port de Tarragona