Putin posa les forces que controlen l’arsenal nuclear en «règim especial de combat»

El president rus planteja la mesura com a resposta a les sancions i les "declaracions agressives" d'occident

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha fet un pas més en la seva escalada d’accions emmarcades en la invasió d’Ucraïna. El dirigent rus s’ha reunit amb el seu ministre de Defensa i el cap de l’Estat Major al Kremlin, i poc després ha emès un missatge televisat on critica les sancions «il·legítimes» imposades per occident i ha explicat que ja ha ordenat posar les anomenades forces de dissuasió de Rússia, que controlen l’arsenal i l’armament nuclears, a «un règim especial de combat». «Els països occidentals no només estan prenent decisions econòmiques hostils contra el nostre país, sinó que els líders dels principals països de l’OTAN estan fent declaracions agressives», ha justificat.

Port de Tarragona