Ucraïna demanda Rússia davant la Cort Internacional de Justícia de La Haia

El Kremlin espera una resposta en breu de Kíev sobre la proposta de negociar a Bielorússia

El president d'Ucraïna, Volodimir Zelenski, en una foto d'arxiu.

Ucraïna ha presentat una demanda contra Rússia davant la Cort Internacional de Justícia (CIJ) de La Haia, segons ha anunciat aquest diumenge el president ucraïnès, Volodímir Zelenski. «Rússia ha de retre comptes per manipular la noció de genocidi per justificar l’agressió. Sol·licitem una decisió urgent que ordeni a Rússia que cessi l’activitat militar ara i esperem i esperem que els judicis comencin la propera setmana», ha precisat Zelenski. En paral·lel, el Kremlin ha assenyalat que espera una resposta «en breu» de Kíev sobre la proposta de negociar a la ciutat bielorussa de Hòmel. L’assessor de la presidència russa i cap de la delegació negociadora, Vladímir Medinski, ha posat les 15 hores –hora local- com a límit horari.

Ucraïna xifra en 3.000 els soldats russos morts

L’informe diari de les Forces Armades d’Ucraïna xifra aquest diumenge en més de 3.000 els soldats russos morts en el conflicte, a banda d’uns 200 presoners de guerra. També s’haurien abatut 16 avions i 18 helicòpters russos, i destruït 102 tancs i 540 carros blindats. D’altra banda, el govern rus ha informat a mitjans locals que ha capturat uns 470 soldats ucraïnesos, als qui hauria ofert signar un compromís per no seguir lluitant a canvi de poder tornar cap a casa amb les seves famílies.

Port de Tarragona