Repsol incorpora a la seva Guia onze restaurants catalans reconeguts amb un Sol: quatre a Tarragona, tres a Barcelona i dos a Girona i Lleida

Entre les incorporacions a Tarragona destaquen AQ, El Terrat, Deliranto, a Salou,i l'Antic Molí, a Ulldecona. Amb dos Soles destaca Xavier Pellicer de Barcelona. A Catalunya hi ha 99 restaurants guardonats.

La directora de la Guia Repsol, Maria Ritter, amb els guardonats amb Tres Sols.

Quatre restaurants de Tarragona s’han incorporat a la Guia Repsol amb un Sol, reconeixement que també han rebut altres set establiments a tota Catalunya, segons informa la companyia, que aquest dilluns ha fet públic el llistat de restaurants recomanats a tota Espanya en una cerimònia que ha tingut com escenari el teatre Victoria Eugenia de Sant Sebastià.

En la cerimònia s’han donat a conèixer les noves incorporacions a la guia, entre elles «Direkte Boqueria», «Mont Bar» i «Xemei», de Barcelona; «Mas Marroch» i «Vicus», de Girona; «Can Boix de Peramola» i «El Portalet», de Lleida; i «AQ», «Deliranto», «El Terrat» i «L’Antic Molí», de Tarragona, totes amb un sol.

Amb aquestes noves incorporacions, Catalunya suma un total de 99 restaurants guardonats: 10 amb tres sols, 23 amb dos sols i 66 amb un sol.

La Guia Repsol ha reconegut amb dos Soles el restaurant Xavier Pellicer de Barcelona. Pellicer és un abanderat de l’anomenada cuina saludable, que posa l’accent en la biodinàmica i en els productes ecològics de proximitat, amb els quals persegueix un equilibri entre el plaer de la ingestió i el benestar de la posterior digestió.

Al seu restaurant homònim ofereix tres menús per a tres comensals diferents: vegetarians, vegans i omnívors. La brasa, el wok i les espècies amb les quals condimenta els seus plats són altres pilars essencials de la seva cuina saludable i, en un exercici de coherència, la carta de vins se centra també en referències biodinàmiques, ecològiques i naturals.

A Barcelona, Arnau Muñío va engegar «Direkte Boqueria» el 2018 amb només dos torns de vuit comensals als quals ofereix «gran cuina, ‘fine dining’ precís i desenfadat», destaca la guia, que sobre «Mont Bar», del xef Iván Castro, diu que és «un local amb esperit i maneres de restaurant gastronòmic l’oferta del qual es tradueix en tapes i petits plats de cuina tradicional d’avantguarda».

Els bessons Stefano i Max Colombo traslladen al comensal a Venècia a «Xemei», on delecta amb pasta, burrata i clàssics com el vitello tonnato o el bacallà mantecat.

A Girona, la finca destinada antany a esdeveniments pels germans Roca s’ha transformat en un restaurant, «Mas Marroch», que estimula paladar i memòria amb relectures de la cuina tradicional catalana i creacions dels anys vuitanta; i a «Vicus», Damià Rafecas (cuina), Elisabet Figuerola i Gerard Geli (sala) actualitzen receptes tradicionals catalanes amb «evolucions de sabors encertats i una execució elegant».

A Lleida, Joan Pallarès és el responsable de la cuina de «Can Boix de Peramola», on s’aproxima a la creativitat amb mans i esperit d’artesà i treballa per la promoció i difusió de la cuina catalana; i a «El Portalet», que va obrir el 1984, el pas de pares a fills ha derivat en l’evolució cap a «una cuina contemporània eclèctica i personal» de la mà de Josep Gregorio.

S’incorporen a la guia a Tarragona «AQ», governat per Ana Ruiz (cuina) i Quintín Quinsac (sala); «Deliranto», en el qual Josep Moreno convida a protagonitzar el teu propi conte amb menús inspirats en obres cèlebres de Lewis Carroll o Charles Dickens.

A «El Terrat», Moha Quach elabora una cuina mediterrània creativa condimentada amb espècies marroquines; i a»L’Antic Molí», Vincent Guimerà, tercera generació de cuiners, és el responsable d’un extens menú degustació on el menjar i els plats han estat elaborats per artesans.

Port de Tarragona