El Port de Tarragona mou un 18% més de mercaderies el 2021 i no tem per l’impacte de la guerra a Ucraïna

La infraestructura espera rebre un mínim de 50.000 creueristes enguany, encara lluny dels 128.000 del 2019

Vaixell Astra Persequs, on s'ha efectuat l'operació de càrrega d'alfals feta fins ara al port de Tarragona. / Arxiu

Eloi Tost / Tarragona.- El Port de Tarragona va moure 31,2 milions de tones de mercaderies el 2021, un 18% més que l’any anterior. El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha fet un balanç positiu i no s’ha mostrat preocupat «de moment» per l’impacte que pugui tenir la guerra d’Ucraïna en els tràfics de la infraestructura. Pel que fa a l’arribada de creuers, per aquest 2022 hi ha confirmades 31 escales, que portaran unes 50.000 persones a la ciutat. Són xifres molt superiors a les dels dos darrers anys, en els quals la pandèmia ha deixat l’arribada de creueristes quasi a zero, però queden lluny dels 128.000 del 2019. Tot i això Cruset ha confiat que la concessió de la nova terminal de creuers a Global Ports permetrà formalitzar més arribades.

Port de Tarragona