Flash: Mor Miquel Strubell, fundador de l’ANC

La seva trajectòria està vinculada a les entitats i organitzacions en defensa de la cultura i la llengua

Neus Mestres, Miquel Strubell i Josep Maria Terricabras conversen durant l'acte al Parlament Europeu. / Pous L.

El sociolingüista Miquel Strubell ha mort aquest dissabte als 72 anys. Fundador de l’Assemblea Nacional Catalana, era llicenciat en Psicologia i Fisiologia i es va especialitzar en política i planificació lingüístiques. Vinculat a entitats i organitzacions en defensa de la cultura i la llengua catalana, era membre d’Òmnium Cultural i del Consell per la República. Els anys 80 va ser cap del Servei de Normalització Lingüística de la Generalitat i també va exercir de director de l’Institut de Sociolingüística Catalana i vicepresident del Consorci per a la Normalització Lingüística. Va publicar una prolífica obra sobre política, llengua i democràcia.

«Va dedicar la seva vida al país i a la família amb generositat, honradesa i sentit de l’humor», han piulat els seus familiars al seu compte de Twitter.

Port de Tarragona