Rússia anuncia un alto al foc temporal per obrir dos corredors humanitaris a Mariúpol i Volnovakha

La decisió s'ha acordat amb el bàndol ucraïnès, segons el govern rus

Ciutat de Lviv durant la guerra Ucraïna-Russia, / Joan Mateu Parra

Rússia ha anunciat aquest dissabte al matí un alto al foc parcial per obrir dos corredors humanitaris que permetin evacuar la població civil de les ciutats de Mariúpol i Volnovakha. «Avui, 5 de març, s’anuncia un alto el foc a partir de les 10.00 hores, hora de Moscou, i s’obren els corredors humanitaris per a la sortida de civils de Mariúpol i Volnovakha», segons recull l’agència russa TASS del Ministeri de Defensa. La decisió que hauria de permetre la sortida de persones d’aquestes ciutats assetjades del sud est d’Ucraïna s’ha acordat amb el bàndol ucraïnès, segons el govern rus.

Segons ha informat l’Ajuntament de Mariúpol a través del Telegram, l’evacuació de la població començarà a les 11.00 hora local a través d’autobusos municipals. També es podrà sortir de la ciutat amb cotxes privats i es demana que omplin els cotxes amb altres civils.

«Està estrictament prohibit desviar-se del recorregut del corredor humanitari», recull el consistori. També segons l’ajuntament, hi haurà diverses etapes d’evacuació perquè tots els civils puguin sortir.

«Estimats veïns de Mariúpol, avui comença l’evacuació de civils a la ciutat. És una decisió difícil, però com sempre he dit, Mariúpol no és de carrers i cases, sinó els seus habitants. Estem amb vosaltres. La nostra principal missió ha estat i continua sent protegir les persones», ha declarat l’alcalde Vadim Boychenko. Al seu entendre, en les condicions en què està la ciutat «sota el setge del foc implacable», no hi ha «altra solució· que permetre que els residentssurtin de Mariúpol «amb seguretat».

Port de Tarragona