BASF no descarta parar la producció a l’Estat per l’elevat preu de l’energia

El director general assenyala que el cost de l'energia s'ha multiplicat per 5,5 a la planta de Tarragona

Centre de producció de BASF a la Canonja.

El grup químic BASF no descarta haver d’aturar la producció a l’Estat per l’encariment del preu de l’energia. «L’electricitat i el gas ja eren una preocupació abans del conflicte a Ucraïna, però ara la guerra ho ha exacerbat. No hem parat cap producció, però no descartem haver-ho de fer si les coses segueixen agreujant-se», ha reconegut el director general de BASF a l’Estat, Carles Navarro, que ha subratllat que la multinacional té una «dependència significativa» de les fonts fòssils de generació d’energia (petroli i gas). «Qualsevol encariment d’aquests recursos va en detriment de la nostra rendibilitat i capacitat de competir», ha apuntat Navarro, que ha destapat que el cost de l’energia s’ha multiplicat per 5,5 a la planta de Tarragona.

«L’any passat, i sense el conflicte a Ucraïna sobre la taula, els costos addicionals de gas van incrementar-se en uns 1.500 MEUR per a BASF, una xifra exorbitant», ha afirmat el director general de BASF a l’Estat. «I d’aquests 1.500 MEUR de més, 800 van ser en el quart trimestre del 2021», ha precisat Navarro. «Ara estem en una situació pitjor i podríem caure en un escenari pitjor, però encara és aviat per conèixer un impacte sobre els resultats. Estem obligats a estar oberts a tot tipus d’escenaris», ha conclòs el director general de BASF a l’Estat.

Port de Tarragona