Una vintena de dotacions de Bombers treballen en un foc a Montornès del Vallès que afecta una illa de naus

En el succés que no s'hi han registrat ferits

Dos bombers llencen aigua sobre les flames d'un foc en una zona de naus industrials de Montornès del Vallès. /Bombers

El foc que crema a Montornès del Vallès des de les set de la tarda afecta una illa de naus industrials, segons han explicat els Bombers. L’incendi s’ha originat en el pati d’una nau del carrer Antonio Machado on hi havia bidons de líquids inflamable, palets i algun dipòsit, però quan el cos d’emergències hi ha arribat el foc ja afectava tota la nau. Els Bombers han intentat que no es propagués a altres construccions però cap a quarts de deu de la nit indicaven que hi havia diverses naus afectades. 23 dotacions treballen en un succés que no ha causat ferits però ha obligat a activar l’alerta del pla d’emergències Plaseqcat per risc químic.

Els bombers fan tasques defensives i des de l’exterior i han establert, al voltant, una zona de seguretat, més enllà de la qual no es permet l’accés.

Protecció Civil ha demanat no acostar-se a la zona de l’incendi per no entorpir el treball del operatius d’emergències.

Tot i que no s’ha decretat el confinament oficial de la població, sí s’ha recomanat als veïns quedar-se a casa i tancar portes i finestres en cas de notar molèsties pel fum, així com aturar els sistemes de climatització i ventilació.

En paral·lel s’ha activat la prealerta del pla d’emergències Ferrocat i s’ha ordenat tallar la circulació de trens de línies convencionals i d’alta velocitat a la zona. A un quart de deu de la nit s’ha restablert el servei.

A banda dels Bombers, efectius dels Mossos d’Esquadra, del Sistema d’Emergències Mèdiques i de la Policia Local també treballen a l’indret.

Port de Tarragona