Protecció Civil posa en alerta el pla Inuncat per les fortes pluges a l’Empordà i l’Ebre

S'hi esperen més de 100 litres per metre quadrat en 24 hores

Un vehicle creua dins l'aigua un dels punts en què la barra del Trabucador s'ha trencat pel temporal, el 15 de març. / Jordi Marsal

Protecció Civil ha activat aquest diumenge l’alerta del pla especial d’emergències per inundacions de Catalunya (Inuncat) per l’acumulació de pluja que està havent-hi a l’Alt Empordà i a les Terres de l’Ebre i l’onatge superior als 2,5 metres que es mantindrà fins dimecres al litoral català. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les precipitacions podran superar els 100 litres per metre quadrat en 24 hores als dos extrems del país i arribar als 150 al Massís dels Ports. Protecció Civil ja ha avisat els municipis afectats i recomana tancar els punts inundables i precaució a l’hora de moure’s pel territori i de fer activitats a l’aire lliure.

A primera hora de la tarda ja havia posat l’Inuncat en preaperta a les comarques del Baix Ebre, el Montsià i la Terra Alta i havia alertat que les precipitacions també es podrien traduir en gruixos de neu de més de 20 centímetres a partir dels 1.200 metres.

Port de Tarragona