Alliberen 13 dones explotades sexualment a Barcelona i França en una operació internacional amb set detinguts

Operació coordinada per EUROPOL en què participa la Policia Nacional juntament amb la policia romanesa i francesa

arxiu

La Policia Nacional juntament amb la Policia Nacional francesa i la Inspecció General de la Policia romanesa, en una operació coordinada per EUROPOL, han alliberat 13 dones de nacionalitat romanesa que eren explotades sexualment en pisos de Barcelona i França pel mètode del lover boy. Les dones eren captades a Romania i traslladades amb avió a Barcelona on les anunciaven a pàgines web especialitzades en serveis sexuals. S’han realitzat 13 entrades i registres a domicilis, sis a Romania i set a França, incautant sis vehicles d’alta gamma, telèfons mòbils, targetes SIM i de memòria, dispositius USB, targetes bancàries, un anell valorat en 1.600 euros, 3.300 lliures turques i més de 22.000 euros en efectiu. Hi ha set detinguts per pertinença a organització criminal i tracta d’éssers humans amb fins d’explotació sexual, cinc a Romania i dos a França.

Ofertades a webs de serveis sexuals

Després de comunicacions amb la Policia Nacional francesa, es va tenir coneixement d’una organització criminal d’origen romanès, dedicada a la captació i l’explotació sexual de dones de la mateixa nacionalitat que eren traslladades a Barcelona, ​​on tenien la base d’operacions. Posteriorment, eren anunciades a pàgines webs on s’ofereixen serveis sexuals i es quedaven a Barcelona o les traslladaven a pisos a Eivissa, Marsella, Montpeller i Lió, segons les demandes dels clients.

Les indagacions dels agents van permetre esbrinar que els integrants de l’organització criminal per captar les víctimes, es dirigien a dones en situació de vulnerabilitat econòmicament i emocionalment inestables, utilitzant l’anomenat mètode del lover boy. El mètode del lover boy consisteix a seduir potencials víctimes que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica i social, mitjançant costosos obsequis i promeses d’una vida millor a l’estranger. Amb aquest engany, les víctimes arriben a abandonar les seves famílies a la recerca de noves oportunitats, però una vegada que es troben a la seva nova llar, arriben a ser obligades a prostituir-se per guanyar diners per al controlador.

Les proves demanades suggereixen que la xarxa delictiva va canalitzar almenys 400.000 euros en ingressos il·legals a Romania a través d’empreses de transferència de diners i de serveis de missatgeria, blanquejant posteriorment el producte del delicte mitjançant en inversions en béns immobles i articles de luxe. A més també van utilitzar part dels guanys il·lícits per finançar diferents activitats delictives.

Coordinats per EUROPOL

Els agents de la Policia Nacional, coordinats per EUROPOL, van treballar amb les policies francesa i romanesa durant les 13 entrades i registres en domicilis, sis a la localitat romanesa de Ploiesti. Durant l’operatiu es van detenir cinc persones de nacionalitat romanesa i van confiscar sis vehicles d’alta gamma, diversos terminals telefònics, targetes SIM i de memòria, USB, targetes bancàries, un anell valorat en 1.600 euros, 3.300 lliures turques i 2.200 euros en efectius .

A França es van fer set entrades i registre, on es van confiscar nombrosos telèfons mòbils i 20.415 euros en efectiu. A més, es van arrestar dues persones d’origen romanès a Marsella i Montpeller i van ser alliberades les 13 víctimes de tràfic i explotació sexual.

Els set detinguts van ser imputats com a presumptes autors de pertinença a organització criminal i tracta d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual.

Port de Tarragona