El Port de Tarragona inaugura la seva nova seu institucional

L'abastiment de cereals per pinso està garantit tot i la guerra a Ucraïna.

La nova seu institucional del Port de Tarragona s'ha inaugurat aquest divendres al migdia / Ariadna Escoda / Eloi Tost

Ariadna Escoda / Eloi Tost.- El Port de Tarragona ha inaugurat aquest divendres la seva nova seu institucional, que acollirà oficines i una sala per a la gestió d’emergències. L’immoble on s’ubica va ser construït el 1980 i ja va tenir aquesta funció. Després de dotze anys tancat i d’unes obres de millora s’ha tornat a posar en funcionament. En l’acte d’inauguració hi ha participat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha destacat el «paper clau» del Port de Tarragona per al «progrés del país». Aragonès també ha apuntat que la reindustrialització de Catalunya és necessària i ha de ser «verda i digital». El president del l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset ha indicat que el port és «al servei del desenvolupament econòmic» del territori.

Garanteix l’abastiment de cereals per pinso durant la guerra

El Port de Tarragona ha garantit l’abastiment de cereals per pinso, tot i la guerra a Ucraïna. Segons han indicat des de la infraestructura, en aquests moments els magatzems estan al 80% de la seva capacitat, amb més de 900.000 tones de cereals. Un estoc que permet atendre la demanda de les properes divuit setmanes. De fet, està previst que abans de final de mes arribin 60.000 tones més de blat de moro, que han de permetre mantenir les reserves. De cara al futur, confien que els productes que han d’arribar d’Ucraïna se substituiran per altres de diferents procedències. Durant la seva visita al port, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat un d’aquests magatzems, amb capacitat per 20.000 tones de blat de moro.

Port de Tarragona