L’onatge descalça la via i obliga a tallar l’R1 entre Pineda i Malgrat de Mar

Un atropellament mortal a Calella complica la situació i obliga a establir un servei alternatiu entre Blanes i Arenys

El tram de via de l'R1 de Rodalies afectat per l'onatge entre Pineda de Mar i Malgrat de Mar / Foto: Ajuntament de Blanes

Matí de diumenge complicat a l’R1 de Rodalies al Maresme. El fort onatge dels darrers dies ha descalçat la via entre Pineda i Malgrat de Mar, cosa que ha obligat a tallar la circulació de trens. La incidència s’ha rebut a les 07.30 hores d’aquest diumenge, afecta de retruc l’RG1 (L’Hospitalet de Llobregat-Figueres/Portbou per Mataró) i s’ha establert ja un servei alternatiu per carretera amb autobusos entre Pineda de Mar i Blanes. Poc després de les 11.00 hores s’ha afegit una nova complicació a l’R1 per un atropellament mortal a Calella, a l’alçada del càmping Roca Grossa. La circulació de trens ha quedat interrompuda entre Calella i Sant Pol, i el servei alternatiu per carretera s’ha decidit allargar entre Blanes i Arenys de Mar.

El comboi afectat per l’atropellament de la persona precipitada a les vies ha estat evacuat amb l’ajuda dels Bombers de la Generalitat. Pel que fa a l’esvoranc entre Pineda i Malgrat de Mar, els tècnics d’Adif estan avaluant la situació i continuen treballant a la zona, i encara no hi ha previsió de restabliment de la circulació de trens. També s’ha recordat que l’estació de Malgrat de Mar i el baixador de Santa Susanna queden fora de servei per les dificultats d’accés dels autocars a ambdues instal·lacions. El fort onatge i l’insistent temporal de llevant dels darrers 15 dies podria ser la causa del descalçament de la via en aquest punt del Maresme.

Port de Tarragona