La Guàrdia Civil deté 30 persones a Tarragona i Mallorca en una macrooperació antidroga

Efectius de la Guàrdia Civil durant l'operació. / GC

La Guàrdia Civil ha detingut 30 persones a Tarragona i Mallorca en una macrooperació antidroga. Segons ha informat el cos policial, s’han efectuat 53 registres -48 a l’illa i 5 a la província de Tarragona- en el marc d’una operació batejada com ‘Origen’. L’operació, contra una organització criminal de l’illa de Mallorca implicada en el tràfic de drogues i el blanqueig de capitals, es troba sota secret de sumari i continua oberta. Els detinguts utilitzaven dobles fons en cotxes per ocultar i transportar la droga i els diners. Per ara, s’han comissat 1.400 quilos d’haixix, a banda de diverses quantitats de cocaïna, èxtasi i més de 170.000 euros. També s’han desmantellat quatre plantacions de marihuana.

La investigació es va iniciar l’any passat, quan la Guàrdia Civil va detecta a les Illes Balears un grup de persones que introduïen substàncies estupefaents des de la península. En concret, van identificar una organització especialment activa en el tràfic de drogues relacionada amb el poble de Son Banya, lloc on s’han desactivat cinc punts de venda. Segons informació facilitada per la policia, l’organització estava formada per grups diversos relacionats entre ells i amb diferents rols.

Gran part dels beneficis obtinguts amb el tràfic de drogues s’utilitzaven per comprar habitatges i vehicles de luxe, com ara la construcció d’una urbanització de luxe del Marroc i vuit cotxes valorats en més de 100.000 euros cadascun. S’han bloquejat 60 comptes bancaris i diversos immobles.

Port de Tarragona