La central nuclear d’Ascó notifica un problema en els sensors de temperatura del sistema de refrigeració del reactor

ANAV declara inoperable el canal on es troben els detectors, amb un temps de resposta 0,2 segons superior a la normativa

Pla general de la central nuclear d'Ascó, a la Ribera d'Ebre, i de la turbina de vapor arran de riu.

La central nuclear d’Ascó ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) un problema en els sensors de temperatura del sistema de refrigeració del reactor. Segons un informe, el temps de resposta dels detectors de temperatura per termoresistència és de 5,2 segons. Es tracta d’un temps lleugerament superior al que estableix l’Especificació Tècnica de Funcionament 3.3.1 (ETF), que apunta que els sensors haurien d’alertar d’incidències en un temps màxim de cinc segons. Per aquest motiu, ANAV ha declarat inoperable el canal on es troben aquests elements. Segons el CSN, la incidència -classificada com a nivell 0 a l’escala internacional de successos nuclears i radiològics- no ha tingut afectacions ni els treballadors ni en el medi ambient.

Port de Tarragona