La policia no investiga el tiroteig de Nova York com un acte de terrorisme

Almenys hi ha hagut setze afectats, deu amb ferides de bala

Almenys setze persones han resultat ferides aquest dimarts en el tiroteig que hi ha hagut a l’estació de metro 36th de Brooklyn, a Nova York, segons han confirmat fonts oficials de l’Ajuntament novaiorquès en roda de premsa. Deu de les víctimes presenten ferides de bala i cinc estan en estat crític però estable. Els ferits també estan essent tractats per inhalació de fum i atacs de pànic. La policia continua buscant l’agressor, del qual alerta que pot ser perillós, per la qual cosa les autoritats han recomanat als novaiorquesos que estiguin «vigilants». De moment ha transcendit que la Policia no investiga l’incident com un acte de terrorisme.

S’ha identificat l’autor dels trets com un home negre, d’un metre seixanta-cinc d’alçada, corpulent, vestit amb un jersei de caputxa gris, una armilla de construcció de color verd i una màscara antigàs.

Segons la policia, l’individu s’ha col·locat la màscara, ha llençat una bomba de fum i ha obert foc contra els passatgers del metro de camí cap a Brooklyn.

Segons alguns mitjans locals, el sospitós ha estat descrit per testimonis com un home negre d’aproximadament 1,65 metres d’alçada i uns 80 quilos de pes, tot i que ara com ara no hi ha confirmació oficial.

El fet s’hi ha produït a l’estació de metro 36th de Brooklyn, a Sunset Park, segons ha confirmat a través d’un missatge a Twitter. El departament de Bombers ha informat que hi hauria almenys 13 ferits que han estat traslladats a centres hospitalaris, segons informa la premsa local, tot i que no tots ells tindrien ferides de bala. Tot i que hi ha informacions que apunten que hi hauria hagut algun tipus d’explosió, els agents de la policia de Nova York afirmen que «no hi ha elements explosius actius» a l’estació. El departament de policia ha demanat a la ciutadania que eviti la zona, on treballen els serveis d’emergència.

Els mitjans dels Estats Units apunten que el presumpte autor de l’atac ha aconseguit fugir i està actualment en recerca i captura.

L’alcalde de Nova York, Eric Adams, ha assegurat a través d’un comunicat que està al cas de les últimes informacions sobre l’incident, i ha demanat als ciutadans que s’allunyin de la zona de Brooklyn per permetre als serveis d’emergència treballar en les millors condicions possibles.

Així mateix, el president dels Estats Units, Joe Biden, ha estat informat del tiroteig i manté contacte amb Adams i la policia «per oferir qualsevol assistència, si es necessita».

Port de Tarragona