Mor l’advocat i exdiputat del PP al Congrés Jorge Trías Sagnie, denunciant dels papers de Bárcenas

L’advocat i exdiputat del PP al Congrés Jorge Trías Sagnier ha mort aquest dimecres. Trías va ser parlamentari al Congrés dels Diputats per Barcelona entre el 1996 i el 2000. Trías Sagnier va ser un dels primers denunciants dels papers de Bárcenas. Durant la investigació judicial, va assessorar l’extresorer, que va acabar entregant a l’ara traspassat una còpia de la caixa B del partit. Va denunciar que a la formació es pagaven sobresous de fins a 10.000 euros en sobres a dirigents del PP i que els tresorers portaven una comptabilitat B de les donacions.

Va ser secretari d’organització de la Lliga de Catalunya entre el 1975 i el 1976 i assessor del ministre de Justícia el 1977. També va ser vicepresident del Comitè Espanyol de la Lliga Europea de Cooperació Econòmica entre el 1983 i el 1991.

La Federació de Comunitats Jueves d’Espanya ha lamentat la mort de l’advocat en un comunicat, a través del qual ha recordat que Trías Sagnier va aconseguir el 1991 una sentència «històrica» del Tribunal Constitucional que va permetre, quatre anys més tard, reformar el Codi Penal per incloure-hi la negació de l’Holocaust.

Port de Tarragona