El fundador de Tesla, Elon Musk, llança una oferta per comprar el 100% de Twitter

Musk va adquirir a principis d'abril un 9% de la xarxa social. A principis d'abril va adquirir un 9% de la xarxa social.

Intervenció telemàtica d'Elon Musk al MWC 2021, / MWC

El fundador de Telsa, Elon Musk, ha fet una oferta per comprar el 100% de Twitter per 43.400 milions de dòlars. Segons consta a la web de la comissió de valors i canvi dels Estats Units, el magnat ofereix 54,20 dòlars per acció, una operació que llança deu dies després de fer-se amb el 9% de la xarxa social, compra que el va convertir en el seu principal accionista. «Twitter té un potencial extraordinari. El desbloquejaré», ha afirmat Musk en una carta penjada al portal de la comissió. Així mateix, ressalta que la seva oferta suposa una prima de més del 50% si es compara amb el preu que tenien les participacions de la xarxa social abans que ell n’entrés a l’accionariat.

Segons ha assegurat Musk en la seva missiva, vol invertir en Twitter perquè valora «el seu potencial per ser la plataforma per a la llibertat d’expressió a tot el món». Malgrat això, reconeix que la xarxa social no prosperarà si no es «transforma».

Twitter va sortir a borsa de Nova York l’any 2013 per un valor de més de 1.700 milions de dòlars. El 2021, les seves accions van escalar als mercats fins als 77 dòlars, encara que a principis d’abril valien menys de 40 dòlars per participació.

A més de la xarxa social i de la marca de cotxes elèctrics Telsa, Elon Musk té inversions en altres negocis de caràcter futurista com les criptomònades Bitcoin o el programa d’exploració espacial SpaceX.

Port de Tarragona