Mig centenar de detinguts en la desarticulació de dues bandes de narcos a la Costa Daurada

S'hi han intervingut més de deu tones d'haixix i 10 narcolanxes. El material confiscat té un valor proper als 30 milions d'euros

Haixix intervingut per la Guàrdia Civil en els operatius Maius i Drift. / GC

La Guàrdia Civil ha desarticulat dues organitzacions criminals dedicades al narcotràfic a la Costa Daurada, les quals facilitaven els serveis i la logística necessària per introduir la droga al territori, informa la Subdelegació del Govern. En l’operatiu Maius i Drift, els agents han detingut 51 persones i han intervingut més de 10 tones d’haixix i 10 narcollanxes. Segons la policia, el material intervingut té un valor de 30 milions d’euros. Les investigacions van començar l’any passat quan es van tenir sospites de desplaçaments d’haixix des d’Andalusia cap a les costes catalanes.

L’operació Maius ha permès desarticular una organització criminal assentada al delta de l’Ebre que es dedicava a facilitar a altres organitzacions l’avarada de les embarcacions. Els narcotraficants facilitaven combustible, menjar i allotjament als tripulants de les barques, així com un servei de seguretat per evitar que els cossos policials els detectessin. En concret, ajudaven a organitzacions amb vincles a Portugal, Galícia, Andalusia, Extremadura i Catalunya.

En aquest operatiu, s’han detingut 19 persones entre Tarragona i Algesires. Entre els detinguts s’hi troben els responsables de l’organització a Tarragona, que han ingressat a presó. També es van intervenir cinc narcollanxes, valorades en 900.000 euros i 2.275 quilograms d’haixix per valor de 4,5 milions d’euros.

Pel que fa a l’operació Drift, ha permès detenir el «major» responsable de tràfic d’haixix a Catalunya del darrer any. El detingut i la seva organització introduïen la droga a Espanya i després l’enviaven a altres països europeus. Adquirien les embarcacions a Galícia i Portugal i les preparaven a Cambrils. En l’operatiu, s’han intervingut quatre partides d’haixix, dues a Tarragona, una a Alacant i una altra a Eivissa.

A més, els agents han detingut 30 persones a Alacant, Tarragona, Barcelona, Múrcia i Balears i han intervingut cinc embarcacions, valorades en 900.000 euros, i més de 5.700 quilograms d’haixix, els quals tenen un valor de més de 19 milions d’euros.

Port de Tarragona