L’advocat Andreu Van den Eynde i el número dos de Torrent també van ser espiats amb Pegasus

Una informació de El País afirma que el lletrat i el secretari general d'Empresa i Treball se sumarien a la llista d'infectats pel programari israelià.

L'advocat Andreu van den Eyde, durant la seva defensa dels presos independentistes al Suprem.

L’advocat Andreu van den Eynde i l’actual secretari general del Departament d’Empresa i Treball, Oriol Sagrera, també van ser espiats amb el programari Pegasus, segons ha publicat aquest diumenge ‘El País’. Aquest rotatiu i ‘The Guardian’ ja van revelar el 2020 que l’aplicació espia havia infectat telèfons de diversos líders polítics catalans, com l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel; el líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, o l’aleshores president del Parlament, Roger Torrent. Segons el diari, l’organització Citizen Lab, que va destapar espionatges amb Pegasus a nivell internacional, hauria contactat ara Van den Eynde i Sagrera per informar-los que n’haurien estat víctimes, com també membres d’Òmnium Cultural i de l’ANC.

Pegasus és un programari israelià que suposadament només poden adquirir estats i que infecta el telèfon mòbil de les seves víctimes. Tot i això, el govern espanyol va negar públicament el 2021 tenir cap constància d’atacs amb aquesta eina contra ciutadans espanyols. Ho va assegurar en resposta a una pregunta parlamentària del diputat d’EH Bildu al Congrés Jon Iñarritu.

Port de Tarragona