Un llamp provoca una fissura vertical a la Torre dels Escipions de Tarragona

La tempesta de dimecres va afectar els carreus del monument funerari declarat Patrimoni Mundial l'any 2000

Aspecte de l'esquerda que ha deixat el llamp. / Diari Més

La tempesta d’aquest dimecres 20 d’abril ha provocat desperfectes a la Torre dels Escipions de Tarragona. Concretament, un llamp que va descarregar al monument va produir una fissura vertical que afecta diversos carreus de la cara principal, així com el desplaçament de carreus del cos superior de torre. Després d’una primera inspecció dels tècnics del Departament de Cultura de la Generalitat i de Patrimoni Històric de Tarragona, s’ha protegit la zona per preservar la seguretat dels visitants. Pròximament es farà una inspecció exhaustiva per redactar un projecte de restauració. Aquest monument funerari del segle I aC va ser declarat Patrimoni Mundial l’any 2000 i actualment és gestionat pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

Port de Tarragona