Ferits lleus el conductor i l’ajudant d’un tren de mercaderies no perilloses descarrilat a Vilaverd

La incidència inhabilita la via única d'aquest tram i afecta la circulació de les línies R13 i R14

Foto: Bombers de la Generalitat

El conductor i l’ajudant d’un tren de mercaderies no perilloses de l’operadora privada Continental Rail han resultat ferits lleus després que el comboi en què viatjaven hagi descarrilat a Vilaverd (Conca de Barberà), segons els Bombers, Protecció Civil i Renfe. El sinistre ha tingut lloc a tres quarts de vuit del vespre i ha deixat inhabilitada la via única que hi ha al tram, fet que interromp, de retruc, la circulació de trens de les línies R13 i R14. Segons informa Renfe, tècnics d’Adif i de l’empresa privada estan avaluant la situació, i de moment no s’ha facilitat cap termini de restauració del servei. Renfe subratlla que tot i ser una incidència aliena a la companyia habilitarà un servei alternatiu per carretera al trajecte afectat.

Els Bombers han enviat tres dotacions a l’indret, a tocar de l’estació de Vilaverd. Tant el maquinista com l’ajudant, únics ocupants del tren, han resultat ferits lleus, segons informa el cos d’emergències. També afegeix que l’equip sanitari ha practicat la mobilització de les víctimes en una cova i l’assistència en hipotèrmia i ofegaments.

Els efectius dels Bombers comproven l’estabilitat del comboi i treballen per aturar una petita fuita de dièsel de la locomotora.

Protecció Civil, de la seva banda, ha activat la fase d’alerta del pla d’emergències per a situacions ferroviàries Ferrocat.

Port de Tarragona